Eigenaar zijn van je eigen ontwikkeling, dat is voor mij een heel belangrijk uitgangspunt. Ik ben ervan overtuigd dat ‘eigenaarschap’ leidt tot een diepgaande, continue ontwikkeling die zorgt voor verbinding tussen hart, hoofd en handen. Alleen op deze manier kom je het beste tot je recht. Of je nu kind bent of leerkracht.

Rianne de Kiewit ondersteunt scholen met de wens om kinderen en leerkrachten meer ruimte te geven voor hun eigenheid en het ontwikkelen van ‘eigenaarschap’. Zij was betrokken bij de ontwikkeling van de ‘typologie van scholen’, een taal die losstaat van de traditionele benamingen als ‘Montessori’ of ‘Dalton’. Rianne kan hierdoor door alle onderwijsconcepten heen een vertaling maken van de ambitie van de school naar de dagelijkse onderwijspraktijk, waarin het verantwoorden en evalueren van onderwijs een belangrijke rol speelt. Triband Verantwoorden levert hierbij volgens Rianne een bijzondere bijdrage omdat het veel professionele ruimte laat, wat kan leiden tot  prachtige uitkomsten.

Rianne de Kiewit studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit Leiden. Naast lid van de Quartz-crew is zij expertcoach bij Stichting Leerkracht en eigenaar van Rianne de Kiewit Onderwijsontwikkeling.

  • 06 – 41 21 74 04